programma 9de editie van de Gouden Petattencross

KWC Eendracht wil iedereen de kans geven om op de fiets te springen. We passen ons graag aan volgens jouw mogelijkheden en je ambities. De Gouden Petattencross is de ideale gelegenheid om te starten met een nieuwe gewoonte.

Inschrijven voor de crossen kan via volgende link: KLIK HIER

Zaterdag 7 oktober

Zaterdagnamiddag staat in het teken van de jeugd. Jongeren en kinderen kunnen, al dan niet onder begeleiding het parcours verkennen. We voorzien animatie, aangepast aan het thema.

Tijdens het tweede deel van de namiddag kunnen de jonge talenten het tegen elkaar opnemen in een aangepaste wedstrijdformule.

14 uur – Verkenning parcours – iedereen kan vrij op onze gesloten omloop

16 uur – Gouden Petatten-cross(en) voor jongeren.

17 uur –  Fietsen op rollen ten voordele van Kom Op Tegen Kanker.

19u30 – De Gouden Petattenquiz – We organiseren voor de eerste maal een gevarieerde algemene kennisquiz voor ploegen van vier personen. Een verwarmde tent, lekkere biertjes en versnaperingen zijn voorzien. Inschrijven kan HIER

Zondag 8 oktober 

Voormiddag

8u – 12u : MTB-tocht

Prachtige MTB-rit richting Affligem. Je kan genieten van  35, 45 of 55 kilometer door de natuur. De tocht is volledig uitgepijld en kan ook op GPS gereden worden.

Inschrijving op de startlocatie aan de Sporthal te Oudegem is mogelijk aan €5 (zelf verzekerd) of €7 (niet-verzekerd)`.
Onderweg is bevoorrading voorzien. Bij start en aankomst kan je je verwarmen in onze tent waar je gezellig iets kan drinken. Of een boken eten.
De fietsen kan je schoonmaken aan de afspuitsptand en achterlaten in de bewaakte fietsparking. Voor de deelnemers zijn douches voorzien. Recupereren kan in de gezellige verwarmde tent of op het zonne-terras. Hongertjes geven we geen kans.

In de namiddag staan verschillende crossen op de agenda:

14 uur – Ploegencross: een estafette-wedstrijd met de focus op de snelheid per ploeg (3 tot  5 personen).

15 uur – Afvallingsrace: Aantrekkelijke wedstrijdformule met een knipoog naar het baanwielrennen waarbij elke ronde laatste renner afvalt. Je moet niet alleen sterk zijn, ook slim zijn helpt.

16 uur – Snelle Heldencross: De race waarbij echt wordt uitgemaakt welke individuele deelnemer de snelste is. Voor één keer is winnen belangrijker…

17u00 degustatiecross: De ludieke cross voor wie zichzelf niet tè serieus neemt en graag de innerlijke mens versterkt. Of er graag naar kijkt.

Uiteraard bent u ook welkom als supporter op het mooiste terras van Oudegem of in onze gezellige verwarmde tent.

Alles gaat door op de terreinen rond de sporthal te Oudegem